divendres, 14 d’octubre del 2016



ESTEM MOLT ORGULLOSOS DE LES LLETRES DEL NOSTRE RACÓ DE PASTORAL




dimecres, 12 d’octubre del 2016

Disseny i construcció de jocs a Tecnologia

Els jocs de taula estimulen la participació, en ells és més important el gaudir del procés enfront dels resultats, es contribueix al desenvolupament físic, cognitiu i social, i afavoreixen la comprensió de les regles i normes.

Aquestes són alguns dels avantatges dels jocs de taula i per aquest motiu, els nostres alumnes de 1r d’ESO han creat a l’Àrea de Tecnologia els seus propis jocs seguint el procés tecnològic, un procés dividit en tres fases fonamentals: a partir d’un problema plantejar i dissenyar una solució, construcció i desenvolupament de la solució plantejada i finalment avaluació de la solució plantejada a partir de l’objecte construït.


És hora de jugar!!!



dimarts, 11 d’octubre del 2016

                                                      VAIG CONÈIXER EN DAKH



M'ha agradat força aquest llibre, ja que aquest relat és prou bonic, i la forma en què l'autora ha decidit explicar aquesta història li dóna una bellesa literària i una expressivitat, que sembla que formis part del llibre i tot.  

És una història molt maca que fa falta llegir per aprendre coses de la vida i saber-la apreciar millor, mirar-la amb uns ulls diferentd, mirar-la amb altres perspectives.  

Es veu com es pot mantenir amitstats per correu electrònic i com s'ajuden els uns als altres, i el suport que s'ofereixen.

Aquest llibre t'ajuda a obrir els ulls a la realitat, et fa reflexionar i prendre't les coses de diferents maneres.  Es veu també com s'enfaden dues amigues i com ho aconsegueixen solucionar.

El llenguatge en què està expressat és fàcil d'entendre.
                                                                                                                              Paula Felices 1r ESO




El Museu del Cinema

El dimarts 4 d’octubre vam anar els 60 alumnes de 1r d’ESO al Museu del Cinema de Girona.

Des del Departament d’Humanitats (Educació Visual i Plàstica) vam organitzar aquesta sortida pedagògica vinculada als continguts de la matèria sobre la lectura d’imatges.

Marcats per l'horari del Museu (visita guiada i taller de 4h), vam haver d'avançar considerablement l'hora convocada a les 7:45h.

Després d’arribar a les 9:30h a Girona i esmorçar a la plaça de davant del Museu, vam repartir els 60 alumnes en 3 grups d'acord al seu nivell d'anglès, alt, mig i baix.

La visita guiada a la col·lecció permanent de Tomàs Mallol ens va permetre provar in situ càmeres fotogràfiques, joguines òptiques i veure com funciona un projector de cinema.

Fotografia que exemplifica la formació d'imatges invertides en el pla focal de la càmera

Vam entendre que l’aparició del cinema, des d’una perspectiva històrica, requeria de la confluència de tres factors: la persistència de la visió, la invenció de la fotografia i la projecció continuada d’imatges en una fracció de segon.

Vam veure exemples de formació d’imatges en una càmera obscura, animacions amb llanterna màgica, joguines òptiques (Taumàtrop, Zootrop, Fenitoscopi,…) i els primers curts dels Germans Lumière.

En acabar la visita guiada, vam fer un breu descans per iniciar el taller de 3 hores de durada (que en alguns casos es va extendre una mica més): la realització d’un curt.

Va ser una activitat molt complerta perquè ens va permetre repassar els continguts treballats a classe sobre llenguatge audiovisual i aplicar-los en la realització d’una pel·lícula. També vam valorar la importància del treball en equip i la jerarquització de les tasques en la gravació d’un film.

Fotografia de grup amb els alumnes del nivell alt d'anglès a l'interior del Museu

L’activitat que hem proposat per vincular la sortida és aplicar els continguts apresos sobre PLANIFICACIÓ, ANGULACIÓ i PROFUNDITAT DE CAMP a través d’una activitat individual: resoldre gràficament en diferents PLANS la sortida o un moment puntual (seqüència) de la sortida aplicant algun punt de vista insòlit i la profunditat de camp.

Esperem penjar en breu una sel·lecció dels millors treballs per exemplificar aquesta sortida que hem valorat tan positivament.
                                                                      
Laia Codina (professora d’Educació. Visual i Plàstica)

dilluns, 3 d’octubre del 2016

JA SOM AQUÍ!!!

Els alumnes de 1r d'ESO ens expliquen les seves primeres impressions en aquesta nova etapa



Adéu a la Primària i hola a la Secundària!  Aquest curs comencem 1r d’ESO i tornem a les clases (bastant velles) però tornem.  Tant debò hi haguessin més dies de vacances, eh?  Però hem d’estudiar. 
Els professors són …, diferents als de Primària.  Bé, nova etapa més responsabilitat (Marcel Pérez )

Comença un curs diferente, 1r d’eSO.  Adéu a l’estiu, hola a les clases!
Com sóc nova, i no coneixia ningú, he anat coneixent els diferents companys tant de la meva classe com de l’altre 1r.  ( Ariadna Coello )

Ja ha començat el curs!!!
La primera impressió que vaig tenir va ser d’alegria per començar el curs perquè ja cansava estar a casa, i també nervis per començar una nova etapa plena de sorpreses (Paola Rodríguez )




El  començament de curs i la nova etapa m’està agradant. (Max Fité )

Jo em sento contenta perquè he començat una altra etapa, que és l’ESO i em vaig fent gran.  ( Marta Guardi )

Jo a l’ESO venia molt espantat perquè ens deien que havien molts deures i que quan explicaven les coses era molt avorrit, però no, és molt divertit. ( Roger Larroya )

A algunes assignatures ens anem a una altra aula, com a música, tecnología, naturals…  En general m’encanta l’ESO!!  ( Cristina Correderas )

En general el començament de curs va molt bé encara que trobo a faltar alguns profesores de Primària. ( Eloi Viso)





A mi això de tenir més professors que a Primàira m’agrada més perquè cada profesor té un carácter diferent, i una manera d’explicar diferent. (Laura Uyà )

Aquest curs ens han barrejat a tots, i han vingut quatre nens nous a la clase.  Tots quatre són molt divertits, amables i simpàtics. ( Laura Teruel )

L’ESO no em sembla massa diferent a 6È.  Suposo que és perquè encara no han començat els exàmens. ( Marcos Henríquez )

Les meves primeres impressions són bastant bones, m’agrada el grup clase que m’ha tocat, no vaig amb tots els que m’hauria agradat anar, però la classe és divertida.  La majoria de professors que entren, que no són pocs, diuen que som una classe massa xerraire, però molt treballadora. ( Mabel Merino )



Ens han vingut companys nous, i crec que els acollit bastant bé. (Gerard Mortferrer)

De l’uniforme hem canviat la jaqueta per una dessuadora que m’agrada molt. (Arnau Luque)

Les assignatures i els professors están molt bé, són interessants.  Hi ha una material nova, l’optativa que m’agrada molt.  El profesor és molt amable i ajuda molt. (Andrea López )

Els companys són tots molt amables, divertits i educats.  Jo sóc nou I estic content amb la meva classe.  Tots en cauen bé, però encara no he parlat amb tothom. (Adrián Franco )

El primer dia estava una mica nerviosa perquè no sabia amb qui em tocaria anar a classe, però amb els que m’ha tocat estic contenta.  (Clàudia Baselga)

Moltes persones m’han dit que l’ESO és molt difícil i que donen molta “cany”.  Jo considero que és difícil però no cal exagerar tant. (Alicia Blanco)

Hi ha moltes assignatures: socials, tecnología, música, matemàtiques… I és un gran canvi, perquè ara fem més deues i control més seguits.
Jo tinc molts amics, així que per molts canvis de clase que hi hagi sempre estaré ben acompanyat.  ( Iván Delgado )
M’havia d’acostumar a tot, fins i tot als professors.  Era com estar en un altre col.legi, menys pels companys de clase, que ja els coneixia.   ( Arnau Montferrrer )

El primer dia estaba molt nerviosa perquè coneixeria nous companys com: l’Èlia, la Laura, l’Ariadna … (Judith Albarrracín )

Aquest nou curs és diferent dels altres: comencem a dos quarts de nou, hem fet canvi d’edifici, els professors són tots nous, i més coses:  Però el canvi més gran de tots ha estat el nivell de l’ESO.  Els primers dies teníem deures I fèiem classes normals. ( Marc Roig )

M’ho passo molt bé a l’ESO!! ( Luis García )

Els professors són quasi tots molt riallers ( Iker Magaña )

Hem començat una nova etapa, hem entrar en un nou edifice, ara toca esforçar-se al màxim perquè l’ESO será la base del nostre futur.  ( Berta Marchán )